Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil Çözümü SSL Sertifikası

Nisan 10, 2020 -

Siteniz gerçekten güvenli değil mi ? 
sizinde aklınızda soru işaretleri oluştu değil mi ?

Son kullanıcılarda aynı şuan sizin bu makaleyi okuduğunuz gibi burayı dikkatle okuyarak içlerindeki o endişeden kurtulmaya çalışıyorlar.

SSL sertifikasının siteniz için neden dikkat çeken bir önem arz ettiğinden bahsedelim;

Google Chrome son zamanlarda yapmış olduğu güncellemeler ile, kullanıcılarını risk alanlarından uzak tutmak adına,

SSL sertifikasına sahip olmayan siteleri Güvenli Değil şeklinde işaretleyerek web sitesi ziyaretçilerinin - kullanıcılarının, verilerinin risk altında olma durumuyla karşı karşıya kaldığına dair bir bilgilendirme uyarma yapıyor.

Ancak artık bu durumun önüne geçmek te çok zor değil, bu uyarıyı güvenli yada yeşil kilt veya ticari ünvanınızın dahi bu alanda çıkmasını sağlayabileceğiniz sertifikalar bulunuyor. 
Kolaylıkla bu konu tamamlanabilir ve SSL Sertifikasına sahip bir sayfanız olabilir :

SSL Sertifikası Nedir ?

SSL, açılımı Secure Sockets Layer türkçesi Güvenli Yuva Katmanı kısaltma kullanımıdır. Gözünüzde büyüde ve karmaşık geldi değil mi ?,
aslında o kadar karmaşık değil web sitenizin ziyaretçiler ve kullanıcıları için sitenizde güvenle bilgi paylaşabilecekleri ve alışveriş yapabileceklerini oluşturabilmenin önemli faktörlerinen biridir bu aşama.

SSL Sertifikası Ne işe Yarar ?

Değerli bilgilerinizi data akışını şifreleme yöntemleri ile korur kollar risk oluşturacak saldırılarda bir kalkan görevi alır. SSL sertikası, ziyaretçinizin tarayıcısı ile sunucu arasında şifreli bir bağlantı protokolü oluşturan bir sistemdir.


Bunlardan dolayı web sitenizin bir SSL sertifikasına ihtiyacı bulunmaktadır diyebiliriz. Web sitenizin ziyaretçilerinden - kullanıcılarınızdan ödeme bilgileri veya başka kişisel veriler toplamıyor olsanız bile bu koruma yönntemi tercihen kullanılarak son kullanıcı için riskler sıfırlanma durumu oluşturulabilir. 

Web sitenizin güven vermesinin artık en önemli adımlarından biride bu SSL sertifikası ile sitenin onaylanmasıdır.

Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil Hatası alıyorsunuz ve bu sizin canınızı sıktı değil mi ? 

Bu iş aslında browser ınızın bir bilgilendirmesinden ibaret durum olmaktadır, yani kullanıcı site arasında ki bilgi akışının korunmasını anlatmaktadır,

İlk olarak bu bilgi sizi ürkütsede Google Chrome, “https” ile korunmayan tüm web sayfaları için adres satırı alanındaki kısımda “bu siteye bağlantınız güvenli değil” vb. bilgilendirmeler göstermektedir. Bazı durumlarda da tarayıcınız kullanıcılara bazı sitelere giriş yaparken bağlantınız güvenli değil hatası görebilmektedir ve siteye girişlerinin güvenli olmadığı konusunda internet tarayıcısı yani browser (Google Chrome) tarafından dikkat çekilerek bilgilendirilmektedir. 
Web sitesi kullanıcıları da bu konulara dair çok bilgi sahibi olmadıkları için gene Google üzerinden bir search - arama yaparak ne dir bu ssl sertifikası durumuna girmektedir. İşimiz dijital pazarlama olduğu için bizde kullanıcılar nasıl aramalar yapıyor bunları analiz ederek bu konuya burada yanıt bir klavuz hazırlamak istedik.

Çoğu kullanıcı aramaları şu şekilde olmuş;

"Sitede güvenli değil uyarısı" ile ilgili aramalar: 

  • Bağlantınız güvenli değil hatası Çözümü
  • Bağlantınız güvenli değil hatası mobil
  • Sertifika güvenli değil hatası
  • Bu siteye Bağlantınız güvenli değil Android
  • Ssl sertifikası güvenli değil ne demek
  • Bu bağlantı güvenilir değil
  • iPhone site güvenli değil uyarısı
  • SSL var ama güvenli değil

Sayfanın en alt kısımında ise genel arama terimleri hakkında da sizlere fikir vereceğiz.

Eskiden yoktu ancak şimdi;

Google Chrome SSL sertifikasına sahip olmayan web sitelerinin adres kısmının başında Güvenli Değil şeklinde işaretleyerek ziyaretçileri, verilerinin hırsızlık riskiyle karşı karşıya olduğuna dair uyarıyor.

SSL Sertifikası

Dijital Pazarlama yapıyorsanız ozaman web sitesi kullanıcılarınıza güvenilir ve benzersiz olduğunuzu ispat edin.

SSL Sertifikalarına dahil özellikler nelerdir :

  • Güçlü SHA-2 ve 2048 bit şifreleme.
  • Web sitenize müşteri güvenini artırmak için güvenli site ve güvenilir marka işareti.
  • Sınırsız sayıda sunucu ve yeniden yayınlama.
  • Tarayıcıda güvenli kilit simgesi.
  • Önde gelen tüm tarayıcılarla ve mobil cihazlarla uyumluluk
  • Güvenli Değil işaretinin tarayıcılardan kaldırılması.

Neden SSL Sertifikası almalısınız ?

Sağlam ve güvenilir marka kimliğinizi önemseyin

SSL de ek olarak Premium sertifikalar ile tanınan bir Sertifika Kuruluşu tarafından kaydedilir ve akabinde online olarak gerçek ticari kimliğinizi güvence altına aldığınızı belirten kullanıcı güvenini artırmaya odaklanan bir iş ortaya çıkar. Bununla, web sitenizdeki SSL sertifikanız müşterilere işletmenizin verilerini ve online deneyimlerini korumaya kararlı olduğunuzu net şekilde kullanıcılarına vermiş olur.

SSL Sertifikası ile SEO sıralamasında Yükselme.

Arama motorları, https ile şifrelenmiş web sitelerini büyük ölçüde tercih eder ve arama sonuçlarında daha yukarıda olabilmenize olanak doğar. Bu, müşterilerin sizi bulma olasılığını büyük ölçüde artırır SEO başlıklarında bir madde olarak düşünülebilir.

Aklınıza şu soru gelmiş olabilir;

SSL Sertifikası ile Google 'da Yükselme ve Güvenlik Mümkün mü ? Yanıtı için tıklayın ve bu konudaki yazımıza hemen bir göz atın.

Global yaklaşım modeli.

SSL sertifikası, PCI-DSS, HIPAA, HITECH, GDPR ve dahası ile standartlar ve düzenlemeler dahil online firmalar için en güçlü kalkan vaziyeti alırlar.

Pahası ağır olan Güveni inşaa edin.

Son kullanıcıları birilerine güvenmek istiyor bu siz olun, işinizi ve kendinizi iyi anlatmak için bu parametreyi de önemseyin.

İlk iş Önce, SSL Satınalınması için Uzmana Ulaşın.

SSL ile korunmasını planladığınız web siteniz için uzmana danışın, SSL sertifikanız otomatik olarak ziyaretçinin tarayıcısı ile güvenli, şifreli bir bağlantı oluştursun ve rahat edin,Web sitenizin güvenliği en yüksek düzeyde korunmaya hemen başlasın.

Güvenilir kilit simgesini alın.

Bağlantı tamamlandığında, ziyaretçinin tarayıcı çubuğunda web sitenizin gezinmeleri, alışveriş yapmaları, e-posta göndermeleri, e-posta listenize abone olmaları gibi işlemler için güvenli olduğunu gösteren bir asma kilit simgesi ve https öneki görünür. Daha önce Güvenli Değil etiketi varsa, artık yok.

Artık dijital pazarlamaya hazırsınız.

Web sitenizden geçen tüm bilgiler artık şifrelenerek hassas verilerinizin tüm saldırılara karşı korunmasını sağlıyor.

Etiketler
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Whois; domainin kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgilerin yanı sıra sahibinin iletişim bilgilerini de içeren, domainlerin kimlik bilgileridir.