Şimdi SSL'yi (https:) kullanmaya başlayın ve rakiplerinize fark atın!
Nasıl mı ?
SSL Nedir ?
İnternette Müşterilerinizle iş yaparken, mesela bülteninize abone olduklarında yada sipariş aldığınızda müşterilerinizin bilgilerini sormanız ve almanız gerekecektir. Müşterinizin web tarayıcısı ile web sitenizin bulunduğu sunucu arasında akan dataları şifrelemeyi görev alan "SSL" Secure Sockets Layer - Güvenli Soket Katmanı adlı teknoloji, kullanıcılarınızdan edindiğiniz bilgilerini şifreleyerek korumanıza destek olabilmektedir.
Dijital dünyada SSL sertifikaları ile şifrelenerek güvenliği sağlanan web siteleri adreslerinin önüne dikkat ederseniz http: yerine https: görebilirsiniz. Çoğu kişi SSL sertifikasına "HTTPS" şeklindede isim vermektedir. Hatta bazı durumlarda Google AdWords, kişisel ve mali dataları alır reklamlarda, web sitelerinin SSL sertifikası olup olmadığını kontrol etmektedir.
SSL sertifikasının Faydası Nedir ?
SSL sertifikası edinerek, sitenizle kullanıcılarınız arasındaki bilgi akışının normal bir web sitesine göre kat kat daha çok gizlilik ve güvenlikle korunmasını sağlayabilirsiniz.
Datalarınızın korsanlar tarafından ele geçirilmesi ve art niyetle yaklaşanların savuşturulmasında riskleri düşürmektedir. Birçok web sitesi kullanıcısı, SSL sertifikası olan ve güvenilir olduklarını gösteren sitelere karşı, ödeme bilgileri ve diğer kişisel bilgilerini paylaşırken daha güvende olduklarını düşünmektedirler.
Bu özellikleri taşıyan web siteleri ise Google nezdinde kaliteli bir site olacağı için rakiplerine göre arama ağında farklarından dolayı yükselme yaşayacaklardır. Unutmasyın google arama sıralamalarında yükselme için rakiplerinizden fazla çalışmalısınız. Google aramalarında yükselme için diğer yazımızada göz atmak isterseniz tıklayın.
Web sitelerinde SSL sertifikası olup olmadığını nasıl anlarım ?
Bir SSL sertifikasu web sitesine kurulduğunda web tarayıcılarının adres çubuğunda kilit simgesi görünür ve yeni dönemde "Güvenli" ibaresi yer alır.
Eğer bir siteden şüphelendiniz ve güvenli işlem yapmak istiyorsanız; SSL sertifikasını kontrol etmenin en kolay yolu web adresinin en başına https:// ekleyerek siteye girmeye çalışın.
Örnekle
https://adwords.google.com Tarayıcınızda bir kilit simgesi görürseniz, bağlantılarınızın güvenli olduğunu onaylamak üzere ek bilgi için bu simgeyi tıklayın. Kilit simgesi yoksa, sayfa SSL ile güven altına alınmamıştır.
Neden bir SSL Sertifikası Edinmeliyim ?
SSL sertifikası, Google aramalarında sıranızın yükselmesine güvenilirliğinizi ispat ettiğiniz için fark oluşturmuş olduğunuzuda düşünerek yansımaktadır, bu sertifika ile işletme kimliğinizi doğrulayan ve bir web sunucusun, ziyaretçilerin web tarayıcısıyla güvenli şifreleme gerçekleştirmesine olanak tanıyan elektronik bir sertifika sahibi olmuş olarak rakiplerinize fark atabilirsiniz.
SSL Sertifikasının Maliyeti Nedir ?
SSL sertifikası hizmetlerinin ücretleri kapsama ve diğer teknik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. 1 Mart 2012 tarihinden itibaren, çoğu SSL sertifika sağlayıcısı 300 TL'den daha düşük fiyatlarla yıllık sertifikalar sunmaya başlamıştır.
Bu hizmet kapsamı ve özel teklifler için hemen iletişime geçebilirsiniz.