Gittigidiyor Mağaza Açma Ve Satış Yapma Rehberi 2020

Eylül 23, 2020 -

Pandemi sonrası pazaryerleri de son hız ile dijitalleşti ve bu konuda ilklerden olan GittiGidiyor da nasıl mağaza açılır, neler yapılmalı tüm sorularınızın yanıtı bu pazaryeri açma rehberinde. Gittigidiyor’da Hepsiburada da N11 ve Trendyol 'da mağaza açarak ürün satmayı hedefleyen birçok kullanıcı bulunuyor. Bu pazaryerlerinden bu makalemizde Gittigidiyor’da bir mağaza nasıl açılır

Aliquam nisl penatibus commodo massaAliquam nisl penatibus commodo massa mi rutrum, ut massa mollis dolor dui at mi rutrum, ut massa mollis dolor dui at penatibus commodo massa mi rutrum, ut massa mollis dolor dui at mi rutrum, ut massa mollis dolor dui at

dan başlayan bir yazıyı okuyor ve daha sonrasında da video lu anlatımlarını da görüyor olacaksınız.

Evet neredeyse ilk paragrafta sizlere işin sırrını açıklıyoruz;
GittiGidiyor daki mağazanızın başarıya gidebilmesi için GittiGidiyor’un ilk olarak nasıl çalıştığını keşfetmeli ve çok iyi anlamalısınız, Gittigidiyor 'da çalışabilmek ve online bir dükkan açabilmek için sizden talep edilen belgelerin gerektiğini yani GittiGidiyor mağaza açabilmek üzere gerekli evraklarınızı, kendi mağazanızı nasıl yönetebileceğinize dair konuları  öğrenmeniz sizlere bu yolda çok büyük ışık tutacaktır. 

Dikkat : Gider kalemlerinizi iyi hesapladınız mı ?

Çoğu girişimci bu kısmı atlayarak rakamlara odaklanmaktadır, ancak satışlarınızı yaparken GittiGidiyor’un yada pazaryerlerinin komisyon oranlarını öğrenmeniz ürünü doğru  fiyatlandırmanıza fayda sağlarken satış yapabilir durumunu da ortaya çıkarmaktadır, 
Muhasebesel konular önemlidir, GittiGidiyor’un vergilendirme ve faturalandırma sistemlerini inceleyin anlayın ve uygulayın ki hatasız bir ürün rakamlandırması hazırlayabilin.

Bu dijitalleşmek isteyen herkesin göz atabileceği online rehberimizden;
GittiGidiyor’da kendi mağazasını açarak satış yapacak kişişee hazırladığımız online ücretsiz klavuzunuzda

GittiGidiyor ’da mağaza nasıl açılır ?,
Gittigidiyor 'da dükkan nasıl açılır ?
Gittigidiyor 'da mağaza yönetimi nasıl yapılır ?
Gittigidiyor 'da mağaza açmak için ihtiyacınız olan, mağaza fiyatları ve komisyon oranları gibi birçok konu işlenmektedir..

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

Gittigidiyor Hakkında

Online pazaryerleri dendiğinde ilk akla gelen mecralardan biri olan Gittigidiyor, 2001 yılında kurulmuş ve 2011 yılında eBay tarafından satın alınmasından sonra dünyanın en büyük pazaryerlerinden birinin bünyesine geçmiştir. 16 milyondan fazla kullanıcısı olan ve aylık ortalama 60 milyon ziyareti olan Gittigidiyor, Türkiye’nin en büyük online pazaryerlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Gittigidiyor nedir?

Online pazaryerleri dendiğinde ilk akla gelen mecralardan biri olan Gittigidiyor, 2001 yılında kurulmuş ve 2011 yılında eBay tarafından satın alınmasından sonra dünyanın en büyük pazaryerlerinden birinin bünyesine geçmiştir.

16 milyondan fazla kullanıcısı olan ve aylık ortalama 60 milyon ziyareti olan Gittigidiyor, Türkiye’nin en büyük online pazaryerlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Gittigidiyor nasıl çalışır?

Kullanıcılar ve firmalar, gittigidiyor sanal dükkan üzerinde kendi mağazalarını açarak ya da mağaza açmadan satış yapabiliyorlar. Gittigidiyor üzerindeki ticaret ise şu şekilde gerçekleşiyor:

Kullanıcı bir ürünü satın aldıktan sonra, ödenen ücret Gittigidiyor’un Sıfır Riski sistemiyle korunuyor ve havuz hesapta tutuluyor. Satıcı ürünü gönderdikten ve kullanıcı ürünü teslim aldıktan sonraki üç gün içerisinde, alıcı üründen memnun kaldığında Gittigidiyor’a onay veriyor ve sonrasında ödenen ücret, satıcının banka hesabına yatırılıyor. Bu yöntemlerle kullanıcıların güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri sağlanıyor.

Satın alma sonrasında kullanıcılar mağazayı ya da satıcıyı puanlayarak, yaptıkları alışveriş hakkında yorum yapabiliyorlar. Bu puanları ve olumlu yorumları artırmak, mağazanızın daha başarılı olmasını sağlayan faktörlerden biri.

Gittigidiyor ve benzeri pazaryerleri nelerdir?

Online pazaryerleri, bireysel kullanıcıların ya da şirketlerin, internet siteleri olsun ya da olmasın, kendi ürünleri online olarak satmalarını sağlayan, alıcılarla satıcıları bir araya getiren platformlardır. Geniş ürün yelpazesi ve ürün seçeneği olması nedeniyle, tüketiciler bu mecralar üzerinden farklı ürün kategorilerine, ürün fiyatlarına ve mağazalara ulaşabilmekte.

Neden Gittigidiyor'da Mağaza Açmalıyım?

GittiGidiyor üzerinde mağaza açarak ya da açmadan satış yapabilirsiniz; ancak kendi mağazanızı açmanız bir firma olarak daha doğru ve avantajlı bir yaklaşım olacaktır.

Neden Gittigidiyor Mağazası Açmalıyım?

GittiGidiyor üzerinde mağaza açarak ya da açmadan satış yapabilirsiniz; ancak kendi mağazanızı açmanız bir firma olarak daha doğru ve avantajlı bir yaklaşım olacaktır.

Kendi mağazanızı açtığınızda, daha çok ürün listeleyebileceğiniz gibi, Gittigidiyor’un mağazalara sunduğu avantajlardan da yararlanabilirsiniz. Mağaza açmanın avantajlarını da yazının devamında paylaşıyoruz.

Gittigidiyor Mağazası Avantajları

Gittigidiyor üzerinde kendi mağazanızı açmanın ve internet üzerinden satış yapmanın bir takım avantajları bulunuyor.

Gittigidiyor’da kullanıcıların tanıyabileceği bir mağaza yaratırsınız: Kendi mağazanızı açtığınızda, firmanızın logosunu kullanabilir, firmanız ve ürünlerinizle ilgili tanıtım yazısı hazırlayarak, markanızı kullanıcılara daha iyi tanıtabilirsiniz.

Listeleme ve özel satış formatlarından yararlanabilirsiniz: Kendi mağazanızı açtığınızda, seçtiğiniz pakete göre daha çok ürün listeleyebilir ve farklı satış formatlarından yararlanarak, ürünlerinizi daha verimli bir şekilde satışa sunabilirsiniz.

Geniş kitlelere ulaşabilirsiniz: Online pazaryerlerinin kendi hedef kitleleri bulunur ve bu mecralarda bir mağaza açtığınızda bu platformların hedef kitlelerine ulaşma fırsatınız olur. Özellikle fiziki mağazası bulunan firmalar, bu mecralarda online satış ile gelirlerini daha da artırabilirler.

Rekabeti gözlemleyebilirsiniz: Gittigidiyor üzerindeki diğer firmaları araştırarak, fiyat ve ürünlerle ilgili olan rekabeti gözlemleyebilir, diğer firmaların müşteri memnuniyet ve yorum oranlarına bakarak, sektörel bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gittigidiyor Mağazası Dezavantajları

Tabii ki sanal pazaryerlerinde mağaza açmanı bazı dezavantajları da bulunuyor.

Aylık mağaza ücretleri

Bu mecra üzerinde bir mağaza açtığınızda, seçtiğiniz pakete göre aylık olarak mağaza ücretleri ödemeniz gerekir. Bu ücretleri ödemediğinizde mağazanızı kapatmanız gerekir.

Komisyon kesintileri

Aylık mağaza ücretlerinin yanı sıra sattığınız ürün başına belli bir oranda komisyon kesintisi olmakta. Farklı ürün kategorileri için Gittigidiyor farklı komisyon kesintileri yapmakta. Komisyon oranlarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Reklam ücretleri

Mağazanızı bu platformlar üzerinde daha üst sıralara çıkartmak için pazaryerlerinde ekstra reklam çalışmaları yapmanız ve bunun için de belli bir bütçe ayırmanız gerekir.

Rekabette öne çıkamama

Bu mecralar üzerinde birçok firma kendi mağazasını açtığı için, rekabette sıyrılmak ve kendi marka bilinirliğinizi artırmanız bir hayli zordur. Ek çalışmaların yanı sıra reklam çalışmaları yapmanız bu rekabette sizi biraz öne çıkarsa da tam olarak diğer firmalardan ayrışmanız bir hayli zordur.

Belli kurallara uymanız gerekir

Sanal pazaryerlerinin kendilerine has kuralları vardır ve burada mağaza açan firmaların bu kurallara uymaları gerekir. Aksi takdirde üyeliklerine son verilebilir. Bu kurallar sizin yapacağınız fiyatlandırma, pazarlama ve reklam çalışmalarınızla örtüşmeyebilir ya da sizin çalışmalarınızı limitleyebilir.

Gittigidiyor Mağaza Açma Süreci

Gittigidiyor’da bir mağaza açmak için bir e-ticaret sitenizin olması zorun olmadığı gibi bu Gittigidiyor’da mağaza açmak ile vergi mükellefi olmak arasında da bir bağ bulunmuyor.

Gittigidiyorda Mağaza Nasıl Açılır?

Gittigidiyor’da bir mağaza açmak için bir e-ticaret sitenizin olması zorun olmadığı gibi bu Gittigidiyor’da mağaza açmak ile vergi mükellefi olmak arasında da bir bağ bulunmuyor.

Ancak T.C. vergi sistemi ve uygulamalarınca internet üzerinden yaptığınız satışlar sonrası bazı vergisel yükümlülükleriniz olabilir. Bu bilgileri yazımızın vergilendirme ve faturalandırma bölümünde ayrıca ele alacağız.

Gittigidiyorda Mağaza Açmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gittigidiyor mağaza açarken sizden istediği bazı bilgiler bulunuyor. Bu bilgilerin girişlerini yaparak, mağazanızı oluşturabilirsiniz. Bu bilgiler ise:

Mağaza ismi:
Mağaza ismini belirlerken,
Türkçe karakterler ve boşluklar kullanabilirsiniz.
!%&/ gibi özel karakterler bu alanda kullanılmamaktadır.
Mağaza isminiz, Gittigidiyor’daki başka bir mağazanın ismiyle aynı olamaz.
En fazla 35 karakter kullanabilirsiniz.
Mağaza adınız: “Ayakkabı Market” olacaksa, dükkan linkiniz http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Ayakkabi_Market şeklinde görünecektir.

Tanıtım yazısı:
Tanıtım yazısı, mağazanızla ve sattığınız ürünlerle ilgili temel bilgiler sunduğunuz ve kendinizi tanıttığınız yazı alanıdır. Bu alanda sattığınız ürünleri, markanızla ilgili anahtar kelimeleri, hizmetlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Tanıtım yazısının içeriği arama motorlarında indekslendiği için, üst sıralarda görünme konusunda da size yardımcı olacaktır.

Bu bilgilerin girişleri yapılıp, aboneli ve mağaza modeli seçildikten sonra, ürün kategorilerinizi, logonuzu ve mağazanızla ilgili diğer detayları da düzenleyebiliyorsunuz. Bu bilgileri nasıl düzenleyebileceğinizi de “Mağaza Yönetimi” bölümünde ele alıyoruz.

Gittigidiyor Mağazası Ne Kadar Sürede Açılabilir?

Mağaza açmak için bir başvuru yaptıktan sonra, bilgilerinizin doğrulu ve mağaza isminizin uygunluğu kontrol edildikten sonra, kullanıcılara bir doğrulama e-postası gönderilir ve sonrasında da kullanıcılar mağazalarını kullanmaya başlayabilirler.

Gittigidiyor'da Mağaza Açmadan Satış Yapılır mı?

Bir mağaza açmadan ve abonelik planı seçmeden de Gittigidiyor üzerinden satış yapabilirsiniz. Ancak ücretsiz mağaza modelinde aylık olarak sadece 10 adet listeleme hakkınız bulunuyor.

Ürün başına listeleme ücreti 0,99 TL iken, özel kategorilerde bu ücret 0,20 TL oluyor. Çok adetli listeleme ücreti ise 4 TL olarak belirtilmiş durumda.

Mağaza aboneliği olmadığında, bu kullanıcıların aylık 10 ürün listemele hakkı, ürünün listelenip ödeme sayfasına gelindiğinde aktif olmaktadır.

Gittigidiyor’da mağaza açmak ücretli mi?

Gittigidiyor dükkan açma fiyatları yani gittigidiyor dükkan açma maliyeti, gittigidiyor dükkan fiyatları, gittigidiyor dükkan komisyon oranı özetle gittigidiyor'da dükkan açmak ne kadar vb soruların cevabına geçmeden önce gittigidiyor üzerinde ücretli ya da ücretsiz olarak mağaza açabilirsiniz. Ücretsiz modelde mağaza ve listeleyebileceğiniz ürün sayısı limitlidir ve abonelikli modellere kıyasla birçok avantajdan yararlanılmaz.

Aylık abonelik modellerinde ise 5 farklı alternatif bulunuyor. 5 farklı mağaza modelinin detayları ve fiyatlandırmalarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Gittigidiyor Mağaza ve Satış Türleri

Gittigidiyor’da bir mağaza açmak için bir e-ticaret sitenizin olması zorun olmadığı gibi bu Gittigidiyor’da mağaza açmak ile vergi mükellefi olmak arasında da bir bağ bulunmuyor.
Gittigidiyor Mağaza Türleri ve Özellikleri
Abonelik modellerinde ise kullanabileceğiniz 5 farklı mağaza modeli bulunuyor. Bu mağaza modellerinin fiyatları ve ürün listemele özellikleri ise şu şekilde:

Temel mağaza

Ürün listeleme kapasitesi: 100 Adet
Ücretsiz ürün listeleme hakkı: 100 Adet
Ücretsiz ekstra özellik hakkı: 5 Adet
Listeleme ücreti: Ücretsiz
Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz *
Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz

Pro Mağaza

Ürün listeleme kapasitesi: 1000 Adet
Ücretsiz ürün listeleme hakkı: 1000 Adet
Ücretsiz ekstra özellik hakkı: 10 Adet
Listeleme ücreti: Ücretsiz
Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz *
Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz

Mega Mağaza

Ürün listeleme kapasitesi: 10.000 Adet
Ücretsiz ürün listeleme hakkı: 10.000 Adet
Ücretsiz ekstra özellik hakkı: 20 Adet
Listeleme ücreti: Ücretsiz
Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz *
Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz

Mega + Mağaza

Ürün listeleme kapasitesi: 100.000 Adet
Ücretsiz ürün listeleme hakkı: 100.000 Adet
Ücretsiz ekstra özellik hakkı: 50 Adet
Listeleme ücreti: Ücretsiz
Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz *
Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz

Özel Mağaza

Ürün listeleme kapasitesi: 100.000 Adet
Ücretsiz ürün listeleme hakkı: 100.000 Adet
Ücretsiz ekstra özellik hakkı: -
Listeleme ücreti: Ücretsiz
Özel kategorilerde listeleme ücreti: Ücretsiz *
Çok adetli listeleme ücreti: Ücretsiz
Yukarıda belirtmiş olduğumuz özellikler ve fiyatlar 1 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olan fiyatlardır. Güncel mağaza model fiyatlarını kontrol etmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Özel kategoriler: Antika, Sanat / DVD, VCD, BluRay / Kitap, Dergi / Koleksiyon / Müzik, Plak, Enstrüman / Ofis, Kırtasiye kategorilerini kapsamakta.

Gittigidiyor Mağaza Satış Türleri


Gittigidiyor üzerinde yararlanabileceğiniz 4 farklı satış formatı bulunuyor.

Sabit Fiyat Formatı

Tekli ya da çok adetli ürünlerinizi “Hemen Al” fiyatıyla sabit bir fiyattan satmanızı sağlayan bir formattır. Ürünlerinizi Sabit Fiyat ile satmayı planlıyorsanız ürün satış formunda bu bölümü seçmeniz gerekir.

Mağaza Formatı

Sadece mağaza sahipleri bu formattan yararlanabilmekteler. Mağazalar bu formatla 30 ya da 60 gün süresince ürünlerini sabit bir fiyattan satabilirler.

Çoklu Satış Formatı

Bu formatta ise tüm özellikleri (marka, model, renk, boyut vb.) aynı olan birden fazla ürünü tek bir ilan üzerinden satabilirsiniz.

Özel Satış Formatı

Bu formatta da sadece sizin belirleyeceğiniz kullanıcı ya da kullanıcılara özel satış yapabilirsiniz.

Gittigidiyor Mağaza Açma Fiyatları ve Komisyon Oranları

Gittigidiyor’da bir mağaza açmak için bir e-ticaret sitenizin olması zorun olmadığı gibi bu Gittigidiyor’da mağaza açmak ile vergi mükellefi olmak arasında da bir bağ bulunmuyor.
Gittigidiyor Mağaza Ücretleri

Gittigidiyor'da mağaza açmak kaç para?

Temel mağaza modelinde aylık ücret: 69 TL
Pro Mağaza modelinde aylık ücret: 189 TL
Mega Mağaza modelinde aylık ücret: 499 TL
Mega+ Mağaza modelinde aylık ücret: 1399 TL
Özel Mağaza modelinde aylık ücret: 299 TL

Güncel gittigidiyor mağaza açma bedelini / fiyatlarını kontrol etmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Gittigidiyor Mağaza Komisyon Oranları

Gittigidiyor mağaza kesinti oranları ya da bir diğer deyişle gittigidiyor mağaza satış komisyonu oranları:

Antika, Sanat
Tüm Alt Kategoriler Dahil | 15%

Bebek & Anne
Kategori Geneli
Bebek Güvenliği
Bebek Beslenme.
Bebek Bezi ve Islak Havlu, Alt Açma 10%

Beyaz Eşya & Küçük Ev Aletleri
Kategori Geneli
Ev Güvenlik Sistemleri
Beyaz Eşya %8

Bilgisayar, Tablet
Kategori Geneli
Dizüstü (Laptop), Notebook Bilgisayar %6
Masaüstü (Desktop) Bilgisayar 6%
Tablet %6

Cep Telefonu ve Aksesuar
Cep Telefonu %6
Giyilebilir Teknoloji
Hafıza Kartı / Sim Kart,Hat / Sabit Telefonlar
Aksesuar
Yedek Parça

DVD, VCD, Blu-ray
Tüm Alt Kategoriler Dahil

Ev, Dekorasyon, Bahçe
Kategori Geneli
Aydınlatma
Halı, Kilim
Ev Tekstili Ürünleri
Diğer Ev & Dekorasyon
Ev & Dekor Objeleri
Mutfak

Evcil Hayvan Ürünleri
Kategori Geneli
Kedi Maması
Köpek Maması

Fotoğraf & Kamera
Tüm Alt Kategoriler Dahil

Süpermarket
Tüm Alt Kategoriler Dahil

Giyim & Aksesuar
Kategori Geneli
Erkek Ayakkabı
Kadın Ayakkabı

Kitap, Dergi
Tüm Alt Kategoriler Dahil

Koleksiyon
Tüm Alt Kategoriler Dahil

Kozmetik & Kişisel Bakım
Kategori Geneli
Elektrikli Diş Fırçası
Kondom (Prezervatif)
Medikal Ürünler
Parfüm
Saç Bakımı
Saç Kurutma, Fön Makinesi
Saç Şekillendirici
Epilatör
Lazer Epilatör
Erkek Bakım Kiti
Saç Kesme Makinesi
Tıraş Bıçağı
Tıraş Makinesi
Tıraş Makinesi Yedek Parça

Mücevher, Takı, Saat
Kategori Geneli
Ziynet ve Külçe Altın

Müzik, Plak, Enstrüman
Tüm Alt Kategoriler Dahil

Ofis, Kırtasiye
Kategori Geneli
Ofis Malzemeleri
Ofis Elektroniği

Otomobil, Motosiklet ve Aksesuar
Kategori Geneli
Lastik, Jant, Ekipmanlar %8

Oyuncak & Hobi
Tüm Alt Kategoriler Dahil

Ses ve Görüntü Sistemleri
Kategori Geneli
Televizyon %6

Spor & Outdoor
Kategori Geneli
Outdoor
Avcılık, Kamp
Besin Takviyesi

Video Oyun & Konsol
Kategori Geneli
Oyun Konsolu

Yapı Market & Tamirat
Tüm Alt Kategoriler Dahil

Diğer Her Şey
Tüm Alt Kategoriler Dahil
Güncel komisyon oranlarını kontrol etmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

>Gittigidiyor Mağaza Vergi Süreci ve Faturalandırma

T.C. vergi sistemi ve uygulamalarına göre kullanıcıların internet üzerinde yaptıkları satışlar sonrasında vergi yükümlülükleri doğabilmektedir.

Gittigidiyor Mağaza Vergi Süreci

T.C. vergi sistemi ve uygulamalarına göre kullanıcıların internet üzerinde yaptıkları satışlar sonrasında vergi yükümlülükleri doğabilmektedir. Vergi yükümlülüklerini hakkında detaylı bilgi almak için mali müşavir ya da muhasebecilerden görüş almanız yasal zorunluluklarınızı bilmeniz konusunda daha iyi bilgi edinmenizi sağlayacaktır.

Satışlarınızın ticari bir yükümlülük oluşturup oluşturmadığını kontrol etmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ya da www.egirisimci.gov.tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

Gittigidiyor Mağaza Faturalandırma

GittiGidiyor, hizmetleri karşılığında bir gelir etmesi durumunda bunun faturasını kesmektedir. Listeleme ücretleri, abonelikler ve gerçekleşen satışlardan alınan komisyonlara istinaden satıcılara faturalar kesilmekte.

Faturalarınızın düzenli olarak gönderilmesini istediğiniz takdirde “Fatura Bilgilerim” bölümünün altında “Kurumsal Üyelik” seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Kurumsal üyelere kesilen faturalar, takip eden ayın ikinci haftasında posta ile gönderilmekte.

Gittigidiyor Mağaza Yönetimi

T.C. vergi sistemi ve uygulamalarına göre kullanıcıların internet üzerinde yaptıkları satışlar sonrasında vergi yükümlülükleri doğabilmektedir.

Dijital Pazarlama ve SEO

Gittigidiyor mağazanızı üst sıralara çıkartmak, arama motorlarındaki görünürlüğünü artırmak ve satışlarınızı artırmak için dijital pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. Reklam ve pazarlama çalışmaları yapmamak, ürünlerinizin ve markanızın öne çıkmamasına neden olacağı için, bu çalışmalar için bir strateji oluşturmanız ve bütçe ayırmanız oldukça önemli.

Dijital pazarlama dediğimizde birçok farklı alternatifiniz bulunuyor. Mağazanız öne çıkartmak için aşağıdaki çalışmaları yapabilirsiniz.

Adwords kampanyaları: Adwords kampanyaları hazırlayarak, ürünlerinizi arama motorunda ilgili arama sorgularını gerçekleştiren kullanıcılara ulaştırabilirsiniz.
Sosyal medya pazarlama: Sosyal medya hesaplarınızda içerik çalışmaları yapabilir, organik olarak etkileşim ve erişim sayılarınızı artırabilir, sosyal mecraların kendi reklam araçlarını kullanarak, bu mecralardaki hedef kitlelerinize yönelik reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz.
SEO çalışmaları: Gittigidiyor mağazanızın ve ürünlerinizin sayfa değerini artırmak için SEO çalışmalarından da yararlanabilirsiniz. Mağazanızı Google’da üst sıralara çıkartmak için:
Mağaza tanıtım yazınızda ürünleriniz, hizmetleriniz ve markanızla ilgili olabilecek anahtar kelimeleri kullanarak, detaylı ve eyleme çağrı ifadeleri içeren metinler kullanın.
Ürün sayfalarınızın başlık ve açıklamalarında, ürün adı, ürün modeli, ürün rengi gibi detaylarınızı geçirmeye özen gösterin. Açıklama bölümlerinizi detaylı bir şekilde hazırlamanız ve ürünle ilgili kullanıcılara açıklayıcı bilgiler sunarak, orijinal ürün açıklamaları yazmanız, ürün sayfalarınızın değerini yükseltecektir.
Ürün sayfalarınızda, kaliteli ve ilgi çekici ürün fotoğrafları kullanmaya da özen göstermelisiniz. Bu fotoğraflar kullanıcıların satın alma kararlarını etkilemenize yardımcı olacaktır.
Açıklama alanlarına ürünle ilgili videolar eklemeniz, sayfa değerini güçlendirmenizi sağlarken, kullanıcıların da sayfa üzerinde daha fazla vakit geçirerek, sayfa değerini yükseltmesine yardımcı olacak etkenlerden biri.
Gittigidiyor’un kendisinin de ciddi bir SEO gücü olduğunu unutmamak gerekiyor. Alan adı otoritesi, site üzerindeki içerik ve sayfa sayısı gibi birçok detay, sitenin Google aramalarında üst sıralarda çıkmasını kolaylaştırıyor. Mağaza ve ürün sayfalarınızda doğru SEO çalışmalarını yapmanız, Gittigidiyorun da SEO gücünü arkanıza almanızı sağlayacaktır.

Blog sayfamızın Arama Motoru Optimizasyonu kategorisini inceleyerek de SEO çalışmalarıyla ilgili temel ve ileri seviye bilgilere ulaşabilir, sitenizi ve mağazanızı Google aramalarında daha üst sıralara çıkartmak için neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

IdeaSoft API ile Gittigidiyor Entegrasyonu

IdeaSoft müşterileri, Gittigidiyor üzerinde bir mağaza açmak isterlerse 6 ay boyunca 2500 adet ürünü ücretsiz olarak listeleyebilirler.

IdeaSoft GittiGidiyor entegrasyonu sayesinde, IdeaSoft altyapısı ile kurmuş olduğunuz e-ticaret sitenizde ürünleri, GittiGidiyor’daki mağazanız üzerinde de kolayca listeleyebilirsiniz.

Bu oldukça önemli bir özellik; çünkü yüzlerce ürününüz olduğunda bunların tek tek girişini yapmak oldukça uzun sürecek ve emek gerektirecek bir işlemdir. IdeaSoft API Gittigidiyor entegrasyonu sayesinde, e-ticaret sitenizde hangi ürünlerin, Gittigidiyor mağazasında listeleneceğini seçerek, birkaç adım da ürün listeleme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kolay ve hızlı bir şekilde istediğiniz ürünleri listelemiş olur ve geriye kalan zamanınızı da işinizi büyütmek için kullanabilirsiniz.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

IdeaSoft API ile Gittigidiyor entegrasyonu hakkında detaylı bilgi için GittiGidiyor Entegrasyonu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

Gittigidiyor Online Mağaza için E-ticaret Altyapı Seçimi

İnternet üzerinde varlık gösterirken kendi e-ticaret sitenizin de olması oldukça önemli. Bir marka yaratarak, ürünlerinizi daha iyi bir şekilde pazarlayabilmek, farklı hedef kitlelere ulaşarak sadık müşteri kitleleri edinebilmek için kendi e-ticaret sitenizi açmanız önemli bir adımdır.
İnternet üzerinde varlık gösterirken kendi e-ticaret sitenizin de olması oldukça önemli. Bir marka yaratarak, ürünlerinizi daha iyi bir şekilde pazarlayabilmek, farklı hedef kitlelere ulaşarak sadık müşteri kitleleri edinebilmek için kendi e-ticaret sitenizi açmanız önemli bir adımdır.

Bir e-ticaret siteniz olmadan sadece online pazaryerlerinde satış yapmanız, marka değeri oluşturmanızı zorlaştırır. Bir marka değeri oluşturmadan da tüketicilerin sizi ve ürünlerinizi tanımalarını zorlaştırırken, müşteri sadakati edinmenizin önüne geçer. Bir e-ticaret sitesi kurmak için de e-ticaret altyapı paketlerini göz önünde bulundurabilirsiniz.

E-ticaret altyapı seçimlerinizde belli başlı noktalara dikkat etmenizde de fayda var. Bu altyapıların bazı kriterleri karşılıyor ve size belli başlı entegrasyon çözümleri sunuyor olması gerekir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken konuları şu şekilde sıralayabiliriz:

Online pazaryeri entegrasyonları

Online pazaryeri entegrasyonları sayesinde, hali hazırda satın almış olduğunuz e-ticaret paketiyle, bu mecralar üzerinde de kendi mağazanızı açarak, API sistemleriyle e-ticaret sitenizdeki ürünleri, pazaryerindeki sayfanızda kolay bir şekilde listeleyebilir ve böylelikle de şirketinizi farklı platformlar üzerinde de tüketicilerle buluşturabilirsiniz.

SEO uyumluluğu

Yaptığınız sitenin arama motorlarına uyumluluğu da bir hayli önemlidir. Seçeceğiniz paketin altyapısının SEO çalışmalarına uyumlu olması, SEO çalışmaları için farklı çözümler sunuyor olması gerekir.

Farklı ödeme yöntemi seçenekleri

Altyapı sisteminin farklı ödeme yöntemlerini de kabul ediyor ve size sunuyor olması gerekir. Bankaların Sanal POS’ları, kapıda ödeme sistemi, havale gibi birçok farklı ödeme yöntemi seçeneğinin bu paketlerde yer alması gerekir.

Sosyal medya entegrasyon işlemleri

Sosyal medya pazarlama e-ticaret siteleri için önemli bir yere sahiptir. Seçtiğiniz altyapı paketinin sosyal medya entegrasyonu da sunması gerekir. Bu entegrasyon sayesinde sitenizi sosyal medya hesaplarıyla bağlayarak, bu kanallar üzerinden sitenize trafik sağlayabilmeniz gerekir.

Ürün ve envanter yönetimi

Sitenize koyacağınız ürünleri düzenleyebilmeniz, stok bilgilerini kontrol edebilmeniz gerekir. Ürün fotoğraflarınızı ve açıklamalarınızı düzenleyerek, envanter bilgilerinizi tutabileceğiniz bir arayüzün de bu altyapı paketinde sunulması gerekmektedir.

Kargo yönetimi

Bir diğer önemli detay ise kargo yönetimidir. Aldığınız siparişlerin doğru adres ve kişilere ulaşabilmesi için altyapı sisteminiz üzerinde bir kargo yönetim platformunun da olması gerekmektedir. Bu sistemin olmayışı, kargo yönetiminizi zorlaştıracağı için ideal bir yaklaşım değildir.

Müşteri destek hizmetleri

Bir e-ticaret sitesi kurduktan sonra belli konularda destek almanız da gerekecektir. Hem sitenin kurulumu, altyapı işlemleri hem de e-ticaretle ilgili diğer konularla ilgili destek alabileceğiniz müşteri destek hizmetlerinin sunulması gerekmektedir. Seçeceğiniz altyapı paketinde bu destek hizmetlerinin olduğunda da emin olmanız gerekiyor.

E-posta gönderim ve blog yönetim seçenekleri

Dijital pazarlama çalışmaları yapabilmek için de bir takım araçlara ihtiyacınız olacak. Sosyal medya entegrasyon sistemlerinin yanı sıra blog yönetimi ve e-posta gönderim seçeneklerinin olması da gerekir. Hem satış sonrası müşterilerinize e-posta gönderimi yapabilmeli hem de kampanya içerikleri sunabilmeniz gerekir. Bunun yanı sıra blog yönetimi ile e-ticaret sitenizle ilgili içerikler oluşturabilmeniz gerekir. Seçtiğiniz altyapı paketinde bu seçeneklerin de olması gerekir.

Raporlama seçenekleri

Siteniz üzerinde yaptığınız çalışmaların raporlamalarını da yapabilmelisiniz. Site üzerindeki satışlar, geri dönüşler, trafikler gibi birçok farklı verinin analizini yapabilecek rapor sistemlerinin de bu altyapı sistemlerinde yer alması bir hayli önemlidir.

Neden IdeaSoft'u Tercih Etmeliyim?

İnternet üzerinde varlık gösterirken kendi e-ticaret sitenizin de olması oldukça önemli. Bir marka yaratarak, ürünlerinizi daha iyi bir şekilde pazarlayabilmek, farklı hedef kitlelere ulaşarak sadık müşteri kitleleri edinebilmek için kendi e-ticaret sitenizi açmanız önemli bir adımdır.
7000+ Mutlu Müşteriyle Pazar Liderliği
Sayısı her geçen gün artan 7000’den fazla mutlu müşteriye hizmet veren ve Türkiye pazarının liderliğini üstlenmiş olan Vayes Digital e-ticaret altyapı paketlerini tercih ettiğinizde ürün / kategori / marka yönetimi, iyzico, iPara, hepsipay, PayU, ParamPOS gibi online ödeme sistem sağlayıcılarının sistemlerini kullanma, online fatura yönetimi, Facebook ve Instagram’da mağaza açma modüllerine sahip olabilirsiniz.

Bunlara ek olarak Türkiye’de bir ilk olan Rakip SEO analizi ve SEO analiz Modülü’nden yararlanırken, sadece Vayes Digital’a özel anında Sanal POS, Abonelik modülü, indirimli kargo anlaşmalarından da yararlanabilirsiniz.

IdeaSoft’un müşterileri arasında Bosch, Siemens, Acıbadem, Doğuş, Bellona, Koleksiyon, Dagi, Ttec, Eti, Türk Kızılayı, Ofçay, CanBebe, Puma Tesbihane gibi Türkiye’de kendi sektörünün öncüsü olan firmalar da yer almakta.

Nereden nasıl başlamalıyım?

İşinizi internete taşımak, kendi şirketinizi kurarak internet üzerinden satışlara başlamak ya da online pazaryerlerinde bir mağaza açarak kendi ürünlerinizi satmak istiyorsanız, IdeaSoft e-ticaret altyapı paketleri ile ihtiyacınıza uygun bir paket seçebilir, internet mağazanızı hızlı ve kolay bir şekilde kurabilirsiniz.
İşinizi internete taşımak, kendi şirketinizi kurarak internet üzerinden satışlara başlamak ya da online pazaryerlerinde bir mağaza açarak kendi ürünlerinizi satmak istiyorsanız, IdeaSoft e-ticaret altyapı paketleri ile ihtiyacınıza uygun bir paket seçebilir, internet mağazanızı hızlı ve kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

Uzman E-ticaret Danışma Hattı’mızı 0850 532 0 333 telefon numarasından arayarak, satış öncesi ve sonrası hizmetlerimizle ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz ve paketlerimiz hakkında sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.

15 günlük demo talebinde bulunduğunuzda ise hizmetlerimizi anında denemeye başlayabilir ve IdeaSoft altyapı sistemlerinin ayrıcalıklarını kendiniz deneyimleyebilirsiniz.

Etiketler
  • Dijital Pazarlama

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe Kuler kullanarak birbiriyle uyumlu ve ahenkli renkleri seçmek çok kolaydır.