Kurumsal Web Tasarım

Mart 20, 2023 -

Kurumsal web sitesi tasarımı, Kurumun yada işletmenin, kurumsal kimlik tasarımı sınırları dahilinde ve firmayı en iyi şekilde web sitesi üzerinde anlatılması sanatıdır. En önemlisi web siteleri birer reklam aracıdır, bu çalışmalara web dizayn adı da verilmektedir.

Bu İçerik : 04.02.2024 Tarihinde Güncellenmiştir !

 

Kurumsal Web Sitesi Tasarımı Neden Tercih Etmeliyim ?

Vayes Kurumsal Web Tasarım

Wix, Wodpress, Godaddy gibi platformalardan ücretsiz olarak web sitesi oluşturabilirsiniz. Fakat bu siteler için ekstra düzenlemeler yapmak istediğiniz zaman ödeme yapmak zorunda kalacaksınız. Ücretsiz olan bu web tasarımları çok kısıtlı ve özgünlükten uzak olacaktır.

Bu tarz platformlarda oluşturulan web siteleri hazır tasarım olduğu için sizin web sitenizin aynısı bir başkasındada olabilir, belki de rakibinizde sizin gibi düşünüp bu şekilde tasarım yapmıştır.

Bu ücretsiz site paketlerinin amacı sadece siteniz olsun diye yapılır. Ama o siteden müşteri dönüşümü, satışlarda artış, pazarlama hacminin artması gibi şeyler beklenemez.

Vayes Digital web tasarım ajansı, sizin için sadece site tasarım hizmeti değil bir çok alanda hizmet vermektedir. Firmanız, müşteri ve rakip portföyüne göre analiz edilir. Sizden beğendiğiniz tasarımlar hakkında fikir alınır ve her zaman rakiplerden daha iyisi olacak şekilde tasarım yapılır.

Tasarlanan web sitesinin sadece görsel açıdan tatmin etmesi de yeterli değildir. Sitenin arka planda çalışan alt yapısının da çok iyi kodlanması lazımdır. Profesyonel olarak oluşturulmuş bir altyapıda hatalar oluşmaz, siteniz hızlı çalışır ve siber korsanlardan korunmuş olursunuz.

[youtube::ajlsyJdE3GQ]

Size şöyle örnek verelim isterseniz.

2 adet restoran var. Siz bu restoranlardan bir tanesini seçmek zorundasınız. Birinci olan restoran, standart görsel açıdan zayıf, menüsü kötü, hatta sandalyeleri bile rahatsız edici, oturmakta zorlandığınız bir restoran olarak düşünün.

İkinci restoranda ise manzaralı, konforlu, eşsiz ve profesyonel bir menü ile içerisi dolu olduğunu düşünün.

Buradaki örnekte belirtilen sandalye ve konfor arasındaki ilişkiyi web tasarımdaki kullanıcı deneyimine, menüyü ise sitenizdeki içeriklere ve ürünlere benzetebilirsiniz.

Kullanıcı deneyimi kötü tasarlanan web sitelerinde siteye gelen ziyaretçi sitede aradıklarını bulamaz sitenin yavaş ve kötü çalışması sebebiyle hemen çıkar. Bu durum arama motoru algoritmalarına kötü olarak yansır ve siteniz sıralamada düşer.


Ancak, sitenin tasarımının sizin müşterilerinize özel olarak düşünüldüğünü bir de göz önüne alın. Siteye gelen ziyaretçi isteklerini rahatça bulabilir ve sizinle iletişime geçebilir.

Kullanıcı deneyimi iyi olan kurumsal web sitelerinin bir diğer avantajı ise arama motoru optimizasyonları (Search Engine Optimization) çok iyi kurgulanmasıdır. Eğer bir estetik doktoru iseniz ve işletmenizi büyütmek için kurumsal bir site istiyorsanız sizin için güzel haberlerimiz var.

Sitenizin optimize işlemlerinin kusursuz bir şekilde tamamlanması ve kaliteli içeriklerin üretilmesinin ardından, Google aramalarında "burun estetiği" kelimesinde birinci sıraya çıktığınızı varsayalım.


Eğer siz de kurumsal bir web tasarımı ile tanışmak istiyorsanız, hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu kelime bir ay içerisinde 49.000 kez aranıyor. Sizin mağazanıza sadece bir ürün için bu kadar kişi ziyaret ediyor mu ?

49 bin ziyaretde sadece %5’i size dönüşüm olarak gelirse eğer bir ay içerisinde sadece bir kelimeden 2450 müşteri elde etmiş olursunuz.

Eğer müşteri dönüşüm başına 300 dolar kazanıyorsanız, bir ay içinde 735 bin dolar kar elde etmiş olursunuz. Ancak unutmayın ki bu tür yüksek hacimli kelimelerde rekabet oldukça fazladır.

SEO çalışmaları uzun süren ve finansal açıdan iyi beslenmesi gereken çalışmalardır. Bu çalışmaların başarılı olmasıyla birlikte yukarıdaki örnekteki gibi gelir elde edebilirsiniz.

Kurumsal web tasarımın da öne çıkanlar;

  • İlk sırada kurumun olmazsa olmazı logosu ve amblemi,
  • Kurumun ticari yada marka adının web sitesi üzerinde doğru yerde ve şekilde bulunması,
  • Kurumun kendine ait bir sloganı veya müşterisine kendini anlatan bir mottosu,
  • Yazı tipi, puntonun büyüklüğü, satırların uzunluğu, satır arası boşlukları, yani kısaca tipografisi,
  • Kurumun kendine ait renklerinin web tasarımı içinde kullanılması,
  • Kurumun ürünlerinin site içerisinde ve tasarımın içindeki bütünselliği,
  • Kuruluşun ofisine ait kendi resim ve görselleri,

Kurumun hedef kitlesine ait ölçeğe göre genel yapılanmanın site üzerinde var olması gibi özellikler ve dahası...

[youtube::m_a0NXvwqyg]

Kurumsal Web Tasarım Fiyatları Ne Kadardır ?

Vayes Digital müşterilerinin ihtiyaçlarına göre fiyat teklifi sunmaktadır. Firmanız ve istekleriniz hakkında detaylı bilgileri sol tarafta bulunan “Teklif Oluştur” butonuna tıklayıp gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz teklife en kısa sürede ekibimiz tarafından dönüş yapılarak detaylı bir şekilde proje ve fiyat hakkında bilgilendirileceksiniz.

Kurumsal Web Tasarım Nedir ?

Kurumsal Web Tasarım

Kurumsal Web Tasarım, daha çok büyük şirketlerin ve kurumsal firmaların terchi ettiği web tasarım türüdür. Daha çok dinamik değil statik bir yapıda çalışmaktadır, bu yapıdaki sitelerin teslim aşaması daha hızlı olur.

Kurumsal Web Tasarım Ajansları Ne Yapmaktadır?

Kurumsal Web Tasarım ajansları işletmeler ve kurumlar için profesyonel web tasarım hizmeti vermektedir. Kurumsal ve kişisel web tasarım hizmetlerinde Vayes Digital Web Ajansı rakip, sektör, müşteri portföylü analizleri yaparak profesyonel tasarımlar oluşturmaktadır.

Kurumsal Web Tasarımının Seo, Markalaşma Ve Daha Fazlası Üzerindeki Etkisi

Vayes Dijital Pazarlama

Kurumsal web sitesi geliştirme ve tasarlama günümüz iş dünyasının önemli bir parçasıdır. Geçtiğimiz birkaç yılda, kurumsal web sitesi geliştirme ve kurumsal web sitesi tasarımı, küçük işletmelerden çok uluslu şirketlere kadar her türlü şirketin başarısı için kritik bir kavram haline gelmiştir.

Ürünleriniz, hizmetleriniz veya hedefleriniz ne olursa olsun, şirket olarak büyüme hedeflerinizi ancak müşteri tabanınız genişlediğinde artırabilirsiniz. Bu bağlamda, internet büyüme için kullanılacak en iyi ortamdır.

Yine buna bağlı olarak, kurumsal web sitesi tasarımı, özellikle doğru internet pazarlama stratejisi ile birleştirildiğinde iş dünyasında çok iyi sonuçlar elde edebilir.

Aniden, şirketiniz televizyon veya radyo gibi geleneksel reklam araçlarına harcadığınız maliyetten çok az bir kısmı ile dünyanın her yerinden müşterilerle etkileşim kurabilir. İnternet ortamında bir web sitesiyle sadece yerel bir işletmeden ziyade küresel bir işletmeye dönüşürsünüz.

Önde gelen bir kurumsal web tasarım şirketi olan Vayes, sizin gibi şirketlerin çevrimiçi varlığını büyütme konusunda uzmandır. Ekibimiz, kurumsal web sitesi geliştirmenin en son noktasında bulunmaktadır.

Sizin için kendini adamış ekibimiz, web sitelerini baştan aşağı oluşturma ve optimize edilmiş sonuçlar için onları ayarlama konusunda tutkulu olan yetenekli uzmanları içerir. Hepsinden iyisi, kurumsal web geliştirme ekibimiz sizi rakiplerinizden nasıl önde tutacağını iyi bilir.

Ancak hala cevaplanması gereken büyük bir soru var: Kurumsal web sitesi geliştirme ve tasarlama nereden başlıyor?

Vayes Digital'in web tasarım hizmetleri hakkında bir stratejistle konuşmak için +90-212-855-9404 numaralı telefonu arayın veya başarılı bir site oluşturmaya ilişkin aşamaların neler olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Profesyonel Bir Site Tasarımı Kullanın

Kurumsal web sitesi geliştirme, web varlığınızın, işletmenizin tutumunu yansıtan profesyonel, güncel bir tasarıma sahip olmasını gerektirir. Şık, sezgisel bir düzen, şirketinizi daha davetkar ve müşteri etkileşimlerine açık hale getirir.

Tabii ki bu göründüğü kadar kolay değildir. Kurumsal web tasarımı, ilgi çekici ve sezgisel bir kompozisyon oluşturmak için alanında uzman deneyimli çalışanlar gerektirir.

Web siteniz iyi görünmüyorsa ve kullanıcı dostu değilse, site ziyaretçileriniz şirketiniz hakkında bir kelime bile okumadan önce geri dönebilirler. Bu yüzden işini bilen profesyonel kurumsal web tasarım ekibi ile çalışın.

Orjinal İçerik Oluşturma

Kurumsal ve profesyonel web siteleri oluşturmaya başladığınızda, potansiyel müşterilere ürününüzden daha fazlasını sunmak oldukça önemlidir. Tipik olarak, ister yazılı, ister grafik şeklinde düzenlenmiş olsun, ister bir videoda gösterilmiş olsun, bu, bir bilgi biçimini ifade eder. "İçerik" adı verilen bu tür bilgiler, sitenizin ziyaretçilerine sektörünüzde uzman olduğunuzu gösterirken değerli ayrıntılar sağlar.

Kurumsal web sitesi tasarımı, bloglar, SSS sayfaları, bülten kayıtları, ürün sayfaları ve daha pek çok farklı şekilde içeriğe odaklanabilir. Uygun anahtar kelimeleri (yani, kitlenizin çevrimiçi sektörünüzü araştırmak için kullandığı terimleri) kullanarak, kaliteli ve güvenilir bir şirket olarak itibarınızı geliştirirsiniz.

Ayrıca, sitenize benzersiz ve kaliteli içerik eklemek, sitenize zaman içinde yaşlanma şansı verir. Daha eski sayfalarda yer alan genel bilgileri özellikle müşteriler kendileri için yararlı bulduğunda arama motorlarında daha iyi performans gösterir. Web sitenizde sezgisel, uzun ömürlü bir içeriğe sahip olmak, gelecek aylar ve hatta yıllar boyunca düzenli bir trafik akışı sağlayabilir.

Web Sitenizi Düzenleyin

Bir şehri planlayan mühendislere benzer şekilde, kolayca erişilebilir ve gezinmesi kolay bir web sitesi için web sitenizi planlamanız gerekir. Düzenli bir web sitesi yapmanın en iyi yolu, tüm sayfalarınıza bağlantıların ana hatlarını veren bir site haritası oluşturmaktır.

Site haritaları yalnızca site ziyaretçilerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda Google gibi arama motorlarının sitenizi taramasını ve dizine eklemesini kolaylaştırır, böylece sektörünüzle ilgili aramalar için sizi daha iyi sıralayabilirler.

Sezgisel bir navigasyon kullanarak web sitenizde kolayca gezinebilirsiniz. Navigasyon yapıları genellikle sayfanın üstündedir ve kullanıcıya bulundukları yere ulaşmak için hangi bağlantıları tıkladıklarını gösterir.

Bu listeler ayrıca kullanıcıların önceki sayfalara kolayca dönmek için tıklayabilecekleri bağlantılar görevi görür. Site haritalarında olduğu gibi, Navigasyon da arama motorlarının web sitenizi okumasına ve dizine eklemesine yardımcı olur, böylece arama sonuçlarında daha iyi sıralamaların keyfini çıkarabilirsiniz.

Benzer sayfaları birbirine bağlayarak web sitenizi düzenleyebilirsiniz. Bu, site ziyaretçilerinin ilgi alanlarına uygun bilgiler içeren sayfaları tıklamasına olanak tanır ve ayrıca genel olarak web sitenizde geçirdikleri süreyi de artırır.

Ne kadar yararlı bilgi sağlarsanız, bir site ziyaretçisinin ürün satın almalarını, haber bültenine kaydolmalarını veya bağış yapmalarını isteyip istemediklerini dönüştürme olasılığı da o oranda artar.

İletişim Bilgilerini Dahil Et

Küçük bir ayrıntı gibi gelebilir, ancak web sitenize iletişim bilgileri eklemek başka bir site ziyaretçisi ve ilgili bir müşteri arasında fark yaratabilir. İletişim bilgileri en azından şirket adınızı, adresinizi ve telefon numaranızı içermelidir.

Eğer daha fazla kullanıcıyla etkileşime girmek istiyorsanız ve bir e-posta adresiniz varsa, kullanıcıların mesai saatleri dışında da size ulaşabilmesi için bunu da eklemeniz gerekir.

Müşterilerinizin sizinle konuşmasını kolaylaştırmanın yanı sıra, iletişim bilgileriniz de yerel SEO daki en önemli faktörlerden biridir. Kişi sayfalarınıza ve sahip olduğunuz sosyal medya hesaplarına bağlantı eklemek, Google'ın işletmenizi bölgenizdeki hizmetleri arayan müşterilere ne zaman göstermenin önemli olduğunu belirlemesine yardımcı olabilir.

Ayrıca unutmayın ki iletişim bilgileri, müşterilerin bir dönüşümü tamamlamadan önce bir satış veya müşteri hizmetleri temsilcisiyle konuşmasını gerektiriyorsa çok daha önemli olabilir.

Müşterilerinizle İlişki Kurmak İçin İçeriği Kullanın

Birçok müşteri, kişisel olarak bir bağ hissettikleri şirketlerle iş yapmayı tercih eder. Web sitenizi özel içerikle doldurmak, potansiyel müşterilerle daha kişisel ve sıcak ilişkiler kurmanın harika bir yoludur.

Belirli içerik sayfalarını müşterilerinize şirketinizin “perde arkasında” neler olduğunu göstermeye ayırarak başlayabilirsiniz. Müşteriler işletmenize gerçek bir yüz kazandırabilir ve bu da marka güvenini ve sadakatini güçlendirmede harikalar yaratabilir.

Müşterilerinizle daha kişisel bir ilişki kurmak için üzerinde çalışabileceğiniz birkaç farklı projeden bazıları şunlar:

Ofisinizin video turunu kaydedin, şirket liderliği veya müşteriye dönük çalışanlarla video görüşmeleri oluşturun. Şirketinizin geçmişini detaylandıran bir sayfa oluşturun ve şirketinizin yapabileceği herhangi bir topluluk oluşturma çalışmasını vurgulayın.

Bunun gibi projeler yapmak eğlencelidir ve müşterilere, satış dönüşüm huninizden geçen bir sayıdan fazlası olduğunu gösterir. Bu tür içerikler, işletmenizi meçhul olmayan şirketler paketinden ayırır. Zamanla, müşteri tabanınız size giderek daha sadık hale gelecektir.

Sitenizi Sık Sık Güncelleyin

Web sitenize yeni sayfalar eklemek, kurumsal web siteleri oluşturmanın temel taşıdır. İster sık sorulan sorular, ister yüksek trafikli anahtar kelimelerle oluşturulmuş sayfalar bloglayın, istersenizde yeni bir sayfa oluşturun, yaptığınız her eklemeyle potansiyel kitlenizi büyütme eğilimde olmalısınız.

Ayrıca, Google gibi arama motorları site güncellemelerini bir tazelik göstergesi olarak algılar; başka bir deyişle, sitenizin çevrimiçi olarak etkin ve bakımlı olduğunu görürler.

Buna ek olarak, sık sık web sitenizi güncelleme arama motorları açısından sitenizi daha sık endekslemek için cazip bir kurumsal web sitesi haline getirir.

Bunun nedeni web sitenizi ne kadar güncellerseniz, arama motoru sonuçlarınızı kullanıcılara gösterebilmeleri için ne eklediğinizi bilmek istemelerinden kaynaklanmaktadır.

Bununla birlikte yepyeni içeriğiniz başlarda iyi sıralanmayabilir, ancak zamanla ve daha fazla görüntülemeyle çevrimiçi varlığınızın bir koruyucusu olabilir.

Bir Profesyonel Kiralamak

Kurumsal web geliştirme çok fazla zaman ve çaba gerektirir. Ancak bu çabalarınız yalnızca işinizi daha iyi yürütüyor ve kurumsal web sitesi gibi çevrimiçi çalışmalara fazla vakit ayıramıyorsanız Vayes size yardımcı olabilir.

Profesyonel, deneyimli ekibimiz, kurumsal web sitesi geliştirmenin tüm giriş ve çıkışlarını bilir. Arama motorlarında görünürlüğünüzü geliştirirken binlerce ziyaretçiyi çekmek için çevrimiçi varlığınızı oluşturabilen, büyütebilecek ve koruyabilen kurumsal bir web tasarım şirketiyiz.

Kurumsal web sitesi geliştirmenin başlangıcında altyapısı oluşturmaktan site ziyaretçilerini çekecek ve onları dönüştürmeye teşvik edecek optimize edilmiş içerik eklemeye kadar her şeyi nasıl yapacağımızı biliyoruz.

Başarınız bizim başarımız olduğu için tüm müşterilerimize premium sonuçlar sunuyoruz. Kurumsal web geliştirmede bir ortak arıyorsanız, bizi arayın.

Kurumsal web siteniz ile tanışmaya başlamak için +90-212-855-9404 numaralı telefonu arayın veya çevrimiçi olarak bizimle iletişime geçin.

 

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

Kurumsal Web Tasarım Nedir ?

Kurumsal Web Tasarım, daha çok büyük şirketlerin ve kurumsal firmaların terchi ettiği web tasarım türüdür. Daha çok dinamik değil statik bir yapıda çalışmaktadır, bu yapıdaki sitelerin teslim aşaması daha hızlı olur.

LÜTFEN SİLMEYİNİZ! Bu formatın dışarsında kalan içeriklerinizi bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz.

 

Kurumsal Web Tasarım Ajansı

Kurumsal web tasarımı, bir şirketin çevrimiçi varlığının bir ayağı olarak hizmet etmek için bir iş web sitesi tasarlama ve geliştirme sürecidir . Bir tanıtım sitesi ile karıştırılmaması için, kurumsal bir web sitesinin odak noktası, tek bir ürün veya alt markaya odaklanmak yerine tüm şirketi tanıtmaktır . Promosyon web siteleri belirli ürünlere veya hizmetlere odaklanırken, kurumsal bir web sitesi ürünleri tanıtmaz, reklamını yapmaz veya pazarlamaz, bunun yerine iş performansını, kurumsal haberleri, personeli ve sosyal sorumluluğu vurgular. Kurumsal web tasarımının temel amacı, şirketin başarısını yansıtmak, itibarını güçlendirmek, güven oluşturmak ve hizmetler ve ürünler hakkında bilgi vermektir - ancak bunlara odaklanmak değildir.

Web Tasarımında Tipografinin Önemi

Tipografi, bir web sitesinin genel görünümünü ve hissini, okunabilirliğini ve kullanıcı deneyimini etkileyerek web tasarımında çok önemli bir rol oynar. Doğru yazı tipini ve yazı tipini seçmek, uyumlu ve gösterişli bir görsel estetik oluşturmak için çok önemlidir. Tipografi, benzersiz ve akılda kalıcı bir kullanıcı deneyimi oluşturmaya yardımcı olabilir ve kullanıcı etkileşiminde, kullanıcıların sitenizde nasıl gezindiğini etkileyen önemli bir faktördür. İyi tipografi, kullanıcılar için tutarlı bir deneyim oluşturmaya yardımcı olabilir ve sitenizin algılanan güvenilirliğini ve görsel çekiciliğini artırabilir.

Web tasarımında tipografi söz konusu olduğunda akılda tutulması gereken bazı ipuçları:

  • Okunması kolay ve markanızın tonuna uyan bir yazı tipi seçin
  • Kullanıcıyı bunaltmaktan kaçınmak için sınırlı sayıda yazı tipi kullanın
  • Görsel bir hiyerarşi oluşturmak ve kullanıcının gözünü yönlendirmek için yazı tipi boyutunu ve ağırlığını kullanın
  • Temiz ve düzenli bir görünüm oluşturmak için beyaz alanı kullanın
  • Önemli metni öne çıkarmak için kontrast kullanın

Kurumsal Web Sitesi Tasarımının Amacı Nedir?

Kurumsal web siteler, promosyon web siteleri ile çok kez karıştırılmaktadır. İkisinin de ortak amaçları "tanıtım" olsa da birbirlerinden oldukça farklıdırlar.

Örneğin, bir kahvaltılık yiyeceğin tanıtımını yapan Nesquik için bir web sitesi var ancak bu tamamen tanıtım amaçlı yapılmış web sitesi olup kurumsal değildir. Nesquik, Nestle'nin şirketinin şemsiyesi altında bir markadır. Nestle'nin kurumsal web sitelerine baktığımızda, sahip olduğu tüm markaları bulacaksınız. 

Kurumsal bir web sitesinin ortak amaçları şunlardır:

  • Şirketin ölçeğini hedef kitlesine gösteriyor,

  • Güveni taze tutuyor,

  • Çatısı altındaki markaların belirlenmesini sağlıyor.

Etiketler
  • Web Tasarım

Serdar GÜRSOY

Sektördeki 10+ yıllık tecrübesi ile yenilikçi ve akışı değiştiren fikirlerle ticareti arttırıcı bazda pazarlama çözümleri üreten Dijital Stratejist.

Vayes Blog'a yeni içerik eklendiğinde ilk siz haberdar olun!

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Adobe kuler kullanarak birbiri ile uyumlu ve ahenli renkleri seçmek çok olaydır.